torstai 20. lokakuuta 2016

Tammitynnyrissä tehty pari – laadukas Pinot Noir juhlistaa syksyä

Viinin ystävät kautta maailman ottavat viileän vuodenajan vastaan lasillisella Pinot Noiria. Karuissa olosuhteissa kasvanut ja tammitynnyrissä kypsynyt Llai Llai Pinot Noir loistaa myös Pohjolan syksyisten makujen harmonisena parina.

Ruskan kirjailemat maisemat, kuulas ilma sekä lasillinen laadukasta Pinot Noiria ovat syysillan runoutta parhaimmillaan. Vivahteikas punaviini merkitään nautiskelijan kalenterissa perinteisesti juuri viilenevän vuodenajan herkutteluhetkiin.

Ranskan Bourgognesta lähtöisin oleva rypälelajike on moni-ilmeisyydessään lähes loputon tutkimusmatka myös kokeneemmille viiniharrastajille. Pinot Noirin maltilliset tanniinit ja hedelmäisyys tekevät siitä kuitenkin loistavan valinnan kaikille hyvän ruoan ja juoman ystäville.
Chilen hedelmäiset Pinot Noirit ovat toista maata

Pinot Noir menestyy viileillä viinialueilla eri puolilla maailmaa. Vaativissa olosuhteissa rypäleistä kehittyy hitaasti aromikkaita ja hienostuneita viinejä. Lajikkeen mukautuvuus takaa sen, että eri alueiden viinit ovat ehkäpä samaa sukua, mutta keskenään aivan eri maata.

Yksi erityislaatuisista Pinot Noir -seuduista on Biobío-laakso eteläisessä Chilessä. Vulkaaninen maaperä, Andien ohut ilmanala ja merellisyys luovat yhdessä mikroilmaston, jossa kehittyy tunnusomainen ja arvostettu Llai Llai Pinot Noir -punaviini.

Valmistajansa lippulaivatuote erottuu edukseen myös laadustaan tunnetulla viinialueella. Kypsytyksessä käytetyt ranskalaiset tammitynnyrit antavat viinille syvyyttä sekä tumman karpaloisia ja kirsikkaisia sävyjä.
Ruoan herkkien makujen herättelijäksi tai nautiskelijan lasiin

Chileläiset Pinot Noirit ovat hinta-laatusuhteeltaan ohittamaton vaihtoehto hienostunutta punaviiniä arvostaville kuluttajille. Llai Llain tuoteperheen Pinot Noir on myös Suomessa arvostelijoiden ja kokeneiden viininystävien kestosuosikki.

Se on omimmillaan juuri pohjoisten viilenevien iltojen herkutteluun sekä maanläheisten syksyn makujen aistikkaaksi pariksi. Pinot Noir antaa arvoa kala- ja linturuokien herkille makunyansseille ja sopii nautittavaksi myös mietojen juustojen kanssa.


Yhtä kuulas ja vivahteikas kuin Pohjolan syysilta on Llai Llai Pinot Noir. Löydät sen illallispöytäsi herkutteluviiniksi Alkon hyllyistä kautta maan. Seuraa uutisia muistakin Llai Llai -tuoteperheen laadukkaista viineistä Facebookissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti