keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Maista viinissäsi Andien tuulet

Llai Llai -viineissä maistuvat Chilen Biobío-laakson maagiset maisemat: Andit, vulkaaninen maaperä ja merellinen ilmasto. Nimensä viinit ovat saaneet paikallisen mapuchen-kielen sanasta tuuli.

Juomien laadun taustalla on usean sukupolven kokemus viininvalmistuksesta. Llai Llai -merkin alta löydät puna- ja valkoviinejä, jotka on valmistettu Pinot Noir, Grenache ja Sauvignon Blanc -rypäleistä. Jokaista näistä viineistä yhdistää filosofia, jonka mukaan nautiskelijan ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi herkullisen vivahteikkaasta viinistä.

Emme tietenkään oleta, että luottaisit sokeasti vain meidän sanaamme eri Llai Llai -viinien laadusta. Siksi olemme poimineet tähän bloggaukseen muutamia makupaloja niin viiniharrastajilta kuin alan asiantuntijoilta.

Llai Llai Pinot Noir - arvostelijoiden suursuosikki

Viini-lehti kehuu Llai Llai Pinot Noirin ryhtiä, vivahteita, laatua ja hyvää valmistusta:

” Viinissä on lisäksi paahteisuutta ja maanläheisyyttäkin. Se saa hyvän ryhdin reilusta hapokkuudesta ja pehmeistä tanniineista.”

Viinipiruna tunnettu bloggaaja Arto Koskelo taas vertaa Llai Llai Pinot Noiria Chilen muuhun tuotantoon ja kutsuu viiniä todelliseksi löydöksi:

” Llai Llai ei sorru Chilen tuotannon ylilyönteihin, joita tulee vastaan myös Biobíosta. Kyseessä on siro ja temppuilematon viini, joka sammuttaa janon.”

Llai Pinot Noirin saatavuuden lähimmästä Alkostasi voit tarkastaa tästä.

Llai Llai Grenache – harmoninen ja laadultaan erinomainen

Ilta-Sanomat valitsi taannoin Llai Llai Grenachen viikon viiniksi. Lehti kuvasi viiniä suomalaiseen makuun sopivaksi, keskitäyteläiseksi ja pehmeän hapokkaaksi punaviiniksi.

”Tuoksussa on karpalohyytelöä, karhunvatukkaa ja makeaa tammen tuoksua. Llai Llai Grenache on herkullinen viini vaikka wallenberginpihville.”

Myös Viini-lehti antaa mausteiselle ja rustiikkiselle Grenachelle korkeat suositukset ja pitää sitä hinta-laatusuhteeltaan erinomaisena valintana:

”Viinissä on tuoksun aromien lisäksi hentoa savuisuutta ja kukkaista parfyymisyyttäkin. Herkullisen kirsikkainen hapokkuus ja pehmeät tanniinit antavat makuun miellyttävää ryhdikkyyttä.

Llai Llai Grenachen saatavuuden lähimmästä Alkostasi voit tarkastaa tästä.

Llai Llai Sauvignon Blanc – uutuus kerää hyviä pisteitä

Tällä hetkellä Alkon tilausvalikoimasta löytyvästä Llai Llai Sauvignon Blanc -valkoviinistä on oman arvionsa antanut yksi maailman arvostetuimmista viinilehdistä, WineEnthusiast. Pisteitä viini kerää 82/100, joka todistaa viinin hinta-laatusuhteesta. Makua kuvaillaan täyteläiseksi, mutta poreilevaksi.

Toivomme tietenkin, että myös mahdollisimman moni suomalainen kokeilisi tätä esimerkiksi kala- ja kasvisruokien kanssa yhteensopivaa uutuuttamme. Olisimme myös iloisia, jos jakaisit kokemuksesi esimerkiksi blogissasi tai Facebook-sivuillamme!

Llai Llai Sauvignon Blanc -viinin tilaaminen Alkon valikoimasta käy helposti täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti