Suomessakin kauppojen hyllyt notkuvat herkullisista
parsatangoista, vaikka kotimaista satoa saadaankin vielä odottaa. Kevättä voi
kuitenkin juhlistaa tällä suoraan Llai Llai -viinitarhalta saapuneella
reseptillä, jonka kumppaniksi sopii kumpikin punaviineistämme.
Naudan filee,
perunoita ja parsaa
Valmistusaineet neljälle ruokailijalle:
- 800 g naudan sisä- tai ulkofileetä
- 12 perunaa
- 28 vihreän parsan kärkeä
- 30 ml viinireduktiota
- 30 ml
demi-glace-kastikepohjaa
- Paistinrasvaa
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Pippuria
Leikkaa perunoista noin sentin paksuisia ympyröitä. Keitä
perunat (lisää keitinveteen suolaa). Kun perunat ovat kypsiä, valuta vesi pois.
Paista tämän jälkeen perunat pannulla ja lisää suolaa pippuria. Laita perunat
odottamaan folion alle.
Leikkaa parsoista kärjet ja paista ne. Laita odottamaan
folion alle.
Esipaista filee kummaltakin puolelta käyttäen oliiviöljyä.
Mausta suolalla ja pippurilla. Laita fileet uuniin 180ºC ja kypsennä 8-10
minuuttia.
Sekoita viinireduktio ja demi-glace-kastikepohja ja lämmitä
seos pannulla.
Kokoa valmiista ateriaelementeistä näyttävä annos, kutsu
ystävät pöydän ääreen ja nauti Llai Llai -viinin kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti