torstai 4. toukokuuta 2017

Kurkistus etelä-amerikkalaiseen keittiöön

Chilessä nautitaan monenlaista herkullista ruokaa. Näistä monet ovat jääneet meille suomalaisille valitettavan vieraiksi. Onneksi LlaiLlai -viinitarhan omistajat ovat muistaneet meitä tällä viikolla herkullisella perinnereseptillä, joka sopii niin kevääseen, kesään, syksyyn kuin talveen.



Rapu-chupe

Valmistusaineet neljälle ruokailijalle:

  • 500 g rapua
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 3 maidossa liotettua, rapeakuorista sämpylää
  • 5 dl kuohukermaa
  • 5dl täysmaitoa
  • 100 g voita
  • 50 ml valkoviiniä
  • 400 g raastettua vuohenjuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 300 g tomaattia
  • Korianteria
  • Timjamia
  • Kuminaa
  • Oreganoa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 4 uuninkestävää savikulhoa

Revi leipä pieniksi paloiksi suuressa kulhossa ja lisää joukkoon kerma ja maito. Kääri syntynyt taikina folioon ja pistä se jääkaappiin.

Pilko sipuli, sulata voi pannulla ja paista sipuli kypsäksi. Lisää suolaa ja pippuria.

Kun sipuli on kypsää, lisää ravunliha ja valkoviini. Keitä kunnes alkoholi on haihtunut. Jatka keittämistä jatkuvasti sekoittaen 5 minuutin ajan.

Lisää seokseen liotettu leipä, pilkotut tomaatit ja puolet juustosta jatkuvasti sekoittaen. Ota pannu pois liedeltä ja mausta seos kuminalla, timjamilla, oreganolla ja korianterilla.

Jaa seos tasaisesti savikulhoihin ja levitä loput juustoraasteesta niiden päälle.

Paista uunissa 220ºC noin kymmenen minuutin ajan.

Nauti perheen tai hyvien ystävien kanssa, kera Llai Llai-lasillisen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti